Shonishin

Shonishin is een Japanse acupunctuurvorm die zo’n 350 jaar geleden ontwikkeld is speciaal voor kinderen. Bij Shonishin wordt niet met naalden ‘geprikt’!

Met behulp van kleine instrumenten worden huidzones en meridianen gestimuleerd door middel van variërende bewegingen als masseren, kloppen en wrijven. Doordat de behandeling subtiel en mild is, verdragen kinderen deze acupunctuurvorm uitstekend. Shonishin kan al toegepast worden bij baby’s vanaf 3 maanden. De behandeling is er op gericht om het zelf genezend vermogen van het kind te versterken zodat het zonder klachten kan genieten van de kindertijd.

 

Te behandelen klachten zijn:

- zwakke weerstand, steeds verkouden, terugkerende infecties

- astma, benauwdheid, hoesten

- sinusproblemen, oorpijn

- spijsverteringsklachten

- emotionele- en slaapproblemen

- ontwikkelingsproblemen

- hyperactiviteit

- allergieën, eczeem

- bedplassen

 

Als ouder speelt u een belangrijke en actieve rol bij de behandeltrajecten. Niet alleen verwoordt u de klachten van uw kind, maar uw aanwezigheid tijdens de behandeling stelt uw kind ook op zijn of haar gemak. Tijdens de behandeling mag u uiteraard altijd het kind op schoot nemen of vasthouden. Verder kan het zo zijn dat u voor thuis bepaalde eenvoudige handelingen meekrijgt die zorgen voor voortzetting van de therapie tussen of na de behandelingen in de praktijk.

 

Tips:

- Een behandeling kan ervoor zorgen dat de spijsvertering wordt geactiveerd en uw kind daardoor plotseling moet plassen of poepen. Als uw kind nog een luier draagt is het raadzaam een extra luier mee te brengen.

- Na afloop komt het vaak voor dat een kind even wil slapen. Dit is helemaal geen probleem! Maak er een rustige dag van en zorg ervoor dat je kind voldoende (water) drinkt.

 

HSP en Hooggevoeligheid
Vanwege het subtiele, zachte karakter van de therapie is Shonishin ook bijzonder geschikt voor hooggevoelige, hoogsensitieve (HSP) volwassenen!